مزایا و معایب انواع کامپوزیت دندان
کاربرد ترمیمی کامپوزیت دندان
تا حالا به دندان های پوسیده و خراب و خالی شده خود دقت کرده اید؟ همان هایی که به محض خوردن شیرینی و آب سرد و چای داغ، اشک در چشمان شما جمع کرده و باعث احساس درد ناخوشایندی در دندان های شما می شوند. اگر توجه کرده اید و برای درمان آن ها به دندانپزشکی مراجعه کرده اید، اولین تبریک را به شما می گویم! شما به سلامتی خود اهمیت داده اید.
حالا به سراغ بحت ترمیم دندان های شما می رویم.
دندانپزشک در این حالت معمولاً دو گزینه رایج را به شما پیشنهاد می دهد:
پر کردن دندان با آمالگام یا پر کردن دندان با کامپوزیت
(البته مواد دیگری همچون گلاس آینومر، طلا و … هم می تواند استفاده شود).
آمالگام همان موادی که اکثرا با نام مواد سیاهرنگ پر کردن دندان است که از آلیاژ جیوه و نقره و مس و … تشکیل شده است.
مزایا و معایب انواع کامپوزیت دندان
پر کردن دندان با کامپوزیت
در صورتی که شما تمایل به پر کردن دندان با مواد همرنگ دندان داشته باشید، یکی از گزینه های پیشنهادی پزشک (با توجه به قیمت کامپوزیت دندان) استفاده از کامپوزیت است.
در پر کردن دندان با کامپوزیت ابتدا دندان را شستشو داده، با استفاده از دایکال، کف بندی را انجام داده، و سپس از یک لایه گلاس آینومر استفاده می شود.
سپس عملیات اچینگ انجام می شود. یعنی با یک اسید مخصوص، دندان تمیز می شود. پس از رطوبت زدایی از مینای دندان، باندینگ بر روی دیواره سوراخ ایجاد شده در دندان قرار داده می شود
مزایای کامپوزیت دندان
کار کامپوزیت دندان در یک جلسه انجام می شود. تنها به مقدار کافی از دندان برداشته می شود و نیازی به تراش عمیق دندان نیست.
لمینیت ها در آزمایشگاه ساخته می شوند و از این جهت نیاز به دو مرتبه مراجعه دارند.
قیمت کامپوزیت دندان ارزانتر از قیمت لمینت دندان است. جایگذاری لمینیت به زمان بیشتری نیاز دارد تا ساخته و باندینگ شود و از همین رو هزینه بیشتری دارد.
امکان ترمیم لمینیت دندان وجود ندارد. اگر لمینت بشکند، باید اقدام به تعویض لمینیت نمود. در حالیکه کامپوزیت در صورت شکستگی، دوباره باندینگ و تعمیر می شود.
تفاوت ایمپلنت و کامپوزیت
فرق کامپوزیت و لمینت دندان و ایمپلنت چیست ؟ کامپوزیت و زیبایی دندان ارتباط زیادی با هم دارند. در مورد ایمپلنت هم داستان به همین شکل است. یعنی شما هر دو روش را برای زیباتر کردن طرح لبخند انجام میدهد. در روش روکش کردن دندان با کامپوزیت، تمام عیبهای دندان از جمله شکستگی، لب پر و یا بدرنگ بودن دندان در زیر روکشها پنهان میشود. در ایمپلنت هم شما جای دندان از دست رفته با کمک یک دندان جدید پر میکنید.
البته این دو روش تفاوتهایی هم با یکدیگر دارند. در روش کامپوزیت، شما از قبل دندان دارید و فقط آن را روکش میکنید. اما در ایمپلنت ذندان ، یک یا چند دندان را از دست دادهاید و حالا با یک جراحی ساده ابتدا پایه تیتانیومی در لثه گذاشته میشود. بعد از مدتی هم تاج دندن روی این پایه فلزی (اباتمنت) گذاشته میشود.
تفاوت دیگر ایمپلنت و کامپوزیت در مدت زمان درمان است. برای روکشها ابتدا اندازه دندانها با پودر آلژینات گرفته و سپس روکشها در لابراتواری ساخته میشود. در نهایت متخصص فک و صورت روکشها را طی یک جلسه روی دندانها قرار میدهد.
اما در روش ایمپلنت ابتدا طی یک جراحی ساده، پایه ایمپلنت در داخل لثه گذاشته میشود. تا زمانی که این پایه فلزی با استخوان فک جوش نخورد، نمیتوان تاج دندان را روی آن قرار داد. پس به مدت زمان زیادی نیاز دارید تا ایمپلنت مرحله آخر خود را طی کند.
آنچه گفتیم راهنمایی برای زیباسازی طرح لبخند بود که میتواند در انتخاب بهترین روکش مؤثر باشد. این روزها با توجه به تنوع روکشها برای پنهان کردن معایب دندان، داشتن اطلاعات کافی در این مورد ضرورت دارد. همچنین باید به سراغ یک متخصص جراحی فک و صورت مجرب و ماهر بروید. اطمینان از مرغوبیت و کیفیت روکشها هم در انجام این روش درمانی اهمیت زیادی دارد. دکتر مهدی سزاوار یکی از متخصصان فک، دهان و صورت در تهران در هر لحظه آماده پاسخگویی به شما خواهد بود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره در مورد لمینت و کامپوزیت میتوانید از طریق لینک های ارتباطی با دکتر سزاوار در ارتباط باشید.