مجله پزشکی دکتر مهندس

آنچه که باید در مورد متاستاز های کبدی بدانید

آنچه که باید در مورد متاستاز های کبدی بدانید

متاستاز های کبدی، به شرایطی اطلاق می شوند که سرطانی، که در ابتدا در قسمت دیگری از بدن شکل گرفته است، به کبد منتقل شده و باعث بیماری آن شود. برخی از پزشکان و جراحان، ممکن است که این اختلالات را، «سرطان ثانویه کبد» بنامند. در متاستاز های کبدی، سلول های سرطانی، از سایر قسمت های بدن، به کبد مهاجرت می کنند. آن ها، سلول هایی از اندام هایی از بدن هستند که سرطان، در ابتدا، از آن جا شروع شده است.

پس از ایجاد سرطان در یک اندام، نهایتا، سلول های سرطانی، می توانند‌ به کبد مهاجرت کنند. از آن جایی که در این اختلال، سرطان، از قسمت دیگری از بدن به کبد راه پیدا کرده است، پزشک ممکن است این اختلالات را به عنوان مرحله 4 یا سرطان پیشرفته معرفی کند. سرطان اولیه کبد، کمتر از متاستاز های کبدی، شایع است. به طور معمول، افراد مبتلا به سرطان اولیه کبد، با عوامل مستعد کننده ای، مانند سیروز یا هپاتیت رو به رو می شوند.

متاستاز سرطان پستان به کبد چیست

علائم شایع متاستاز های کبدی

با پیشرفت و رشد تومور، علائم این اختلال، ممکن است شامل حالت تهوع، نفخ شکم و از دست دادن اشتها باشد. در مراحل اولیه این اختلالات، افراد مبتلا، ممکن است علائم قابل توجهی نداشته باشند. با پیشرفت تومور در کبد، این عضو ممکن است متورم شود. بروز تورم در کبد، می تواند باعث انسداد جریان خون و صفرا شود. هنگامی که این شرایط، اتفاق می افتد، فرد ممکن است علائمی مانند موارد زیر را تجربه کند:

  • تب
  • گیجی
  • تعریق
  • خستگی
  • نفخ شکم
  • کاهش وزن
  • بزرگ شدن کبد
  • از دست دادن اشتها
  • دفع ادرار تیره رنگ
  • حالت تهوع و استفراغ
  • احساس درد در شانه راست
  • یرقان یا زردی پوست و چشم
  • احساس درد در سمت راست بالای شکم

به طور کلی، فرد مبتلا به سرطان، در ناحیه دیگری از بدن که متوجه علائم جدید می شود، باید در اسرع وقت، به پزشک خود اطلاع دهد.

متاستاز کبد چیست

آزمایش‌های لازم برای تشخیص متاستاز سرطان پستان به کبد

آزمایش تصویربرداری :

در این آزمایش با استفاده از امواج مغناطیسی یا امواج و اشعهx یا امواج رادیویی، از اعضای داخلی بدن تصاویری تهیه می‌شود. این آزمایش‌ها برای پیدا کردن غده و مشخص کردن سرطانی بودن یا نبودن و پی بردن به میزان انتشار سرطان و فهمیدن میزان اثر بخشی درمان به کار می‌رود.

سونوگرافی:

از سونرگرافی برای پیدا کردن غده‌های داخلی کبد استفاده ‌می‌شود. در این روش برای تهیه تصاویر از بدن از امواج صوتی استفاده می‌شود. الگوهای مختلف انعکاس و اکو ‌می‌تواند وجود و حتی در بعضی موارد نوع غده را نیز مشخص کند. در این روش بیمار در یک سطح مسطح دراز می‌کشد و سپس پروب سونوگرافی از روی بدن عبور داده می‌شود و به این ترتیب تصویر حاصل بر روی مانیتور نقش می‌بندد.

سی.تی.اسکن:

سی .تی‌.اسکن می‌تواند اطلاعات دقیقی از شکل، محل و سایز غده داخل کبد یا قسمت دیگر بدن مثل شکم ارائه دهد. در این روش از امواج x برای تهیه تصاویر از ارگان‌های بدن استفاده می‌شود و سپس این تصاویر کنار هم قرار داده می‌شوند تا تصاویری از قسمت‌های مختلف بدن که قرار است مورد بررسی قرار گیرند به دست آید.

اسکن MRI (ام. آر. آی):

در این روش به‌ جای اشعه x برای تهیه تصاویر از امواج رادیویی و مغناطیسی قوی استفاده می‌شود. یک کامپیوتر، الگوهای مختلف امواج رادیویی را به تصاویری با جزئیات بالا تبدیل می‌کند. اسکن ام. آر. آی، برای بررسی و مشاهده سرطان‌های کبد بسیار مفید است و می‌تواند تومور سرطانی و بدخیم‌ را از یک توده خوش‌خیم تشخیص دهد. جهت انجام MRI زمان بیش‌تری نسبت به سی.تی.اسکن سپری می گردد و برای انجام آن لازم است که در یک دستگاه لوله‌ای شکل قرار گیرید.

 

در حال حاضر گزینه‌های متعددی برای درمان سرطان از جمله سرطان کبد وجود دارد،به طور کلی انتخاب روش‌های درمان بستگی به موارد زیر خواهد داشت:

 

سن و سطح سلامت عمومی بدن

اندازه، محل و تعداد تومورهای متاستاتیک

محل و نوع سرطان اولیه

انواع درمان‌هایی که در گذشته استفاده شده است

بطور کلی در تمامی انواع سرطان‌ها به ویژه در سرطان پستان و متاستاز آن به کبد، تشخیص به موقع بسیار مهم است. دکتر موسی‌زاده ، متخصص پستان در تهران یکی از مجرب‌ترین متخصصان این شاخه پزشکی در تهران، برای ارائه مشاوره و معاینات اولیه، درمان و پیگیری پس از درمان هستند. برای رزرو وقت می‌توانید از طریق شماره تماس داخل سایت و یا نوبت‌دهی آنلاین اقدام کنید. با آرزوی سلامتی برای شما عزیزان.

در تهیه بخش هایی از مطلبی که در مورد متاستاز سرطان پستان به کبد مطالعه کردید، از سایت breastcancer به عنوان منبع استفاده شده است.