مجله پزشکی دکتر مهندس

آلزایمر چیست

 

 

·         

آلزایمر چیست؟

اگر می‌خواهید بدانیدآلزایمر چیست، باید بگوییم بیماری آلزایمر شایع‌ترین علت زوال عقل است که بر حافظه، تفکر و رفتار فرد مبتلا تأثیر منفی گذاشته و در زندگی روزمره او اختلال ایجاد می‌کند.در این بیماری عصبی، مرگ سلول‌های مغزی باعث از دست دادن حافظه و کاهش قدرت شناسایی فرد می‌شود.آلزایمر یک بیماری پیشرونده است.بدان معنی که با گذشت زمان به قسمت‌های بیشتری از مغز آسیب می‌زند؛ بنابراین شناخت عوامل مؤثر بر تشدید آن و اقداماتی که ممکن است سرعت رشد آن را کم کند، خالی از لطف نیست. با ما همراه باشید.

علائم بیماری آلزایمر چیست؟

برای همه ما پیش می‌آید که گاهی فراموشی‌های مقطعی را تجربه کنیم؛ اما افراد مبتلا به بیماری آلزایمر رفتارها و علائم خاصی را به صورت مداوم تجربه می‌کنند که با گذشت زمان شدیدتر می‌شوند. این علائم عبارت‌اند از:

·          از دست دادن بخشی از حافظه که بر فعالیت‌های روزمره تأثیر می‌گذارد، مانند فراموش کردن قرارهای ملاقات

·          فراموشی نحوه کار کردن با لوازمی که قبلاً با آنها آشنایی داشتیم، مانند استفاده از ماکروویو

·         مشکل در حل مسائل

·         مشکل در گفتار یا نوشتار

·         سردرگمی در مورد موقعیت زمانی و مکانی

·         ضعف در داوری و قضاوت

·         ضعف بهداشت شخصی

·         تغییر روحیه و شخصیت

·         کناره‌گیری از دوستان، خانواده و جامعه

چرا به آلزایمر مبتلا می‌شویم؟

برخی از عوامل نه به عنوان علل صددرصدی ابتلا به آلزایمر، بلکه به عنوان عوامل خطر این عارضه شناسایی و معرفی شده‌اند، عواملی چون:

·         سن: بیشتر افرادی که به بیماری آلزایمر مبتلا می‌شوند، 65 سال به بالا دارند.

·         سابقه خانوادگی: اگر یکی از اعضای خانواده‌تان به این عارضه مبتلا شود، به احتمال زیاد شما نیز در معرض خطر قرار دارید.

·         ژنتیک: برخی از ژن‌ها به نسبت بیشتر مستعد ابتلا به آلزایمر هستند.

درمان بیماری آلزایمر چیست؟

تاکنون هیچ درمانی برای بیماری آلزایمر شناخته نشده است.هرچند پزشک می‌تواند برای کاهش علائم و تأخیر در روند پیشرفت بیماری، داروها و برخی روش‌های درمانی را به فرد مبتلا توصیه کند.

برای آلزایمر خفیف یا متوسط، پزشک ممکن است داروهایی مانند دونپزیل(Aricept)  یا ریواستیگمین(Exelon)  را تجویز کند. برای درمان آلزایمر متوسط تا پیشرفته، هم دونپزیل(Aricept)  و هم ممانتین(Namenda)  تجویز شود. همچنین گاهاً برای کمک به درمان علائم آلزایمر، بیمار باید داروهای ضد افسردگی، ضد اضطراب یا داروهای ضد روان‌پریشی مصرف کند.این علائم عبارت‌اند از:

·         افسردگی

·         بی‌قراری

·         پرخاشگری

·         تحریک مغزی

·         توهم

علاوه بر مصرف دارو، گاهی تغییر سبک زندگی در مدیریت وضعیت به بیمار کمک می‌کند. از تأثیر فعالیت‌هایی مثل تمرکز بر وظایفی که انجام می‌دهید، استراحت کافی، تمرین آرامش و ... غافل نشوید.

چگونه از ابتلا به آلزایمر جلوگیری کنیم؟

همان‌طور که می‌دانیم، تاکنون برای درمان آلزایمر هیچ راه قطعی پیشنهاد نشده است؛ از این رو محققان برای کاهش احتمال ابتلا به این عارضه، بر روی عادات سبک زندگی سالم تمرکز کرده و اقدامات زیر را مؤثر شناسایی کردند:

·         ترک سیگار

·         تمرین منظم

·         تمرینات شناختی

·         رژیم غذایی گیاهی

·         مصرف بیشتر آنتی اکسیدان

·         زندگی اجتماعی فعال

کلام آخر

اگر فکر می‌کنید خودتان یا یکی از عزیزانتان ممکن است در آستانه ابتلا به آلزایمر باشید، اولین قدم این است که با پزشک صحبت کنید. آلزایمر یک بیماری پیچیده و تقریباً ناشناخته است و تنها چیزی که به قطع در مورد این بیماری می‌دانیم این است که با گذشت زمان شدیدتر می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر به وب‌سایت دکتر صمدیان، جراح متخصص مغز و اعصاب به آدرس  https://isbclinic.com   مراجعه کنید. اگر راهی برای کنترل یا مقابله با این عارضه می‌شناسید، آن را با ما به اشتراک بگذارید.

https://www.healthline.com/health/alzheimers-disease#causes-and-risk-factors