سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مجله پزشکی دکتر مهندس

تومورهای مغزی در نوجوانان

 

علائم تومور مغزی ممکن است در هر سنی بروز یابد. یکی از این سنین مهم،‌ سنین نوجوانی است. تشخیص و درمان به موقع بیماری در سنین نوجوانی و ابتدای جوانی از اهمیت بالایی برخوردار است. به همین علت در اینجا به توصیف علائم بیماری مغزی و تومورهای مغزی می‌پردازیم.

انواع تومورهای مغزی در نوجوانان

 

تومورهای مغزی می‌توانند در هر بخشی از مغز مانند مخ، مخچه، غده هیپوفیز و ساقه مغز ایجاد شوند. برخی تومورها نیز بر اثر انتشار از دیگر نواحی بدن (متاستاز) به صورت ثانویه در مغز ایجاد می‌شوند. شایع‌ترین تومورهایی که نوجوانان را درگیر می‌کنند عبارتند از:

·         تومورهای غده هیپوفیز 

·         گلیوما یا تومور سلول‌های محافظت کننده 

·          مدولوبلاستوما یا تومورهای مخچه 

·          تومورهای سلول زایشی که به ندرت دیده می‌شود.

تومور مغزی چه علائمی دارد؟

 

تومورهای مغزی می‌توانند خوش خیم یا بدخیم باشند. علائم تومورهای مغزی در نوجوانان معمولاً مشابه علائم بیماری مغزی در سنین بزرگسالی است. این علائم عبارتند از:

·          سردردهای مکرر 

·          خواب آلودگی یا خستگی 

·          تشنج که جزو علائم اولیه تومورهای مغزی است. 

·          مشکلات بینایی، شنوایی و گفتاری 

·          ناتوانی در حفظ تعادل و هماهنگی بدن 

·          احساس گزگز کردن یا ضعف در دست‌ها و پاها 

·          حالت تهوع یا استفراغ 

·          تغییر شخصیت و رفتار 

تومورهای مغزی همچنین ممکن است با رشد فرد در دوران نوجوانی تداخل ایجاد کنند. هنگامی که تومور مغزی به غده هیپوفیز فشار وارد می‌آورد، موجب بروز مشکلات هورمونی در فرد می‌‌گردد. ممکن است این مشکل به صورت الگوی نامنظم قاعدگی در دختران و کاهش موهای صورت و بدن تظاهر پیدا کند.

اگرچه این علائم لزوماً‌ مطرح کننده بیماری مغزی نیستند و در بسیاری از موارد به دنبال بیماری‌های خفیف‌تر ایجاد می‌شوند، مراجعه به پزشک به منظور بررسی این علائم از اهمیت بسزایی برخوردار است. یک پزشک مجرب قادر است علائم بیماران را از نظر ابتلا به بیماری‌های جدی بررسی نموده و در صورت نیاز تست‌های تشخیصی مانند تصویربرداری از مغز را درخواست نماید. 

 

کلینیک جامع قاعده جمجمه و هیپوفیز ایران با مدیریت دکتر محمد صمدیان، یکی از برترین متخصصان جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات در تهران انواع جراحی‌های تومورهای مغزی را با جدیدترین تکنیک‌های روز دنیا و پیشرفته‌ترین وسایل و تجهیزات انجام می‌دهد.

درمان تومور مغزی

 

درمان های متفاوتی برای درمان تومور مغزی وجود دارد. این درمان ها شامل عمل جراحی، دارو درمانی، اشعه درمانی و شیمی درمانی می‌شود. البته نکاتی که باید بدانید این است که همه تومورها خطرناک نیستند و به درمان نیازی ندارد. در صورت تشخیص این نوع از تومورها میزان رشد و تغییرات آن بررسی می‌شود.

چه زمانی برای بیماری مغزی به پزشک مراجعه کنید؟

بعد از بروز هر گونه علائم ذکر شده باید سریعا به پزشک مراجعه کنید. عموما سردرد به عنوان شایع ترین علائم سرطان و تومورهای مغزی است، در صورتی که تغییری در الگوی سردرد خود داشتید (البته ممکن است که تغییری هم ایجاد نشود ) سریعا باید به پزشک مراجعه کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص خدمات کلینیک جامع قاعده جمجمه و هیپوفیز ایران و دریافت نوبت برای مشکلات خود در زمینه بیماری‌های عصبی و تومور مغزی می‌توانید به وبسایت دکتر صمدیان، جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات در تهران مراجعه کنید.

منابع:

https://moffitt.org/cancers/brain-cancer/brain-tumor-symptoms-in-teens 

https://www.nhsinform.scot/illnesses-and-conditions/cancer/cancer-types-in-teenagers-and-young-adults/brain-tumours-teenagers-and-young-adults