سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مجله پزشکی دکتر مهندس

آشنایی با انواع پروتز چانه

آشنایی با انواع پروتز چانه


کاشت پروتز چانه بسیار ارزشمند است، به ویژه هنگامی که به عنوان مکمل جراحی زیبایی بینی برای ایجاد هارمونی در صورت انجام شود. انواع پروتز چانه با تکنیک های مختلف جراحی برای حجم دهی و تغییر شکل چانه استفاده می شود و در موفقیت آمیز بودن عمل جراحی تاثیر زیادی دارند. در مورد اینکه کدام نوع پروتز چانه نسبت به سایرین بهتر است توافق نظر وجود ندارد و هر کدام از آنها بسته به شرایط و نیاز بیمار به کار می‌روند و مزایا و معایب خاص خود را دارند. آشنایی با انواع پروتز چانه برای آگاهی از اینکه کدام نوع پروتز برای بازسازی و ترمیم چانه برای شما مناسب تر است ضروری است.

استفاده از مواد بیولوژیکی قابل کاشت به بخشی جدایی ناپذیر از جراحی زیبایی و بازسازی چانه تبدیل شده است. فلزات برای رفع شکستگی استفاده می شوند، اما در درجه اول پلیمرها برای جایگزین شدن به جای استخوان یا بافت نرم استفاده می شوند. انواع ایمپلنت چانه شامل موارد زیر می باشند:

 

پروتز چانه سیلیکونی

پروتز های چانه سیلیکونی یکی از متداول ترین ایمپلنت ها برای تقویت چانه هستند. نام شیمیایی آن پلی سیلوکسان است. آنها نرم، صاف و انعطاف پذیرند و به شکل ها و اندازه های مختلفی از حالتهای مایع تا جامد تولید می شوند. سیلیکون یکی از انواع پروتز چانه هستند که به بافتهای اطراف نمی چسبند، بنابراین باید اندازه آنها به درستی برآورد شده و دقیق ساخته شوند. پروتزهای سیلیکونی معمولاً در جای خود ثابت باقی می مانند، اما ممکن است در بعضی موارد جابجا شوند و باعث جذب و فرسایش استخوان شوند. از آنجا که صاف هستند، می توانند به راحتی خارج شوند. روند تولید سیلیکون در کارخانه سازنده نقش مهمی در خلوص و یکپارچگی این ماده ایفا می کند.

 

برای اطلاعات بیشتر در مورد آشنایی با انواع پروتز چانه  بیشتر بدانید لینک زیر کلیک کنید:

https://drsezavar.com/what-is-a-chin-prosthesis/

 

پروتز چانه پلی اتیلنی

پلی اتیلن یک ماده بیولوژیکی دارای ساختار زنجیره ای کربن ساده است. پروتزهای متخلخل از جنس پلی اتیلن در برندهای Medpor،Porex، Fairburn بیشتر از بقیه در عمل های زیبایی چانه مورد استفاده قرار می گیرد. ساختار متخلخل امکان رشد پروتز را درون هر دو بافت نرم و استخوان فراهم می آورد، به همین دلیل است که خارج کردن این نوع پروتز بسیار دشوار می باشد. شناخته شده ترین انواع ایمپلنت چانه ای از جنس پلی اتیلن، با نام تجاری Medpor، سخت، متخلخل، کمی انعطاف پذیر بوده و در شکل ها واندازه های مختلفی وجود دارد. تخلخل موجود در این پروتز باعث می شود که با بافت های اطراف یکی شوند. این نوع پروتز چانه در جای خود به طور ثابت قرار می گیرد و جابجا نمی شود. امکان خونرسانی به آن نیز از بافتهای اطراف وجود دارد زیرا رگ های خونی داخل آن نفوذ می کنند که این امر باعث کاهش عفونت ناشی از این پروتزها می‌شود. به همین دلیل پلی اتیلن یکی از انواع پروتز چانه است که به سختی خارج می شوند زیرا بعد از کاشت با بافت اطراف یکپارچه می شوند.

مراقبت‌های لازم پس از پروتز چانه شامل چه کارهایی است؟

 

معمولا بیمار چند ساعت پس از عمل جنیوپلاستی(زیباسازی چانه)، از بیمارستان مرخص می‌شود. بنابراین ادامه روند درمان باید در خانه انجام شود. اگر دکتر مهدی سزاوار را به عنوان بهترین جراح زیبایی چانه در تهران انتخاب کرده باشید، لیست کاملی از اقدامات پس از عمل از ایشان دریافت خواهید کرد. ایشان به عنوان یکی از حاذق ترین و برترین پزشکان در زمینه تخصصی فک و دهان و صورت، بیماران را پیگیری می‌کنند تا به نتیجه دلخواه دست پیدا کنند.  برای کسب اطلاعات مورد نیاز شما، مهم‌ترین نکات در مورد مراقبت‌های پس از عمل را بیان کرده‌ایم. متخصص جراحی فک 

  • لازم است که داروهای تجویز شده را طبق دستور پزشک مصرف کنید.
  • تا دو هفته پس از عمل پروتز چانه باید طوری بخوابید که سر و گردن بالاتر از سطح بدن قرار بگیرد.
  • هنگام خواب صورت باید به سمت بالا باشد تا ورم صورت و چانه کمتر شود. با این کار همچنین روند بهبودی سریع‌تر انجام خواهد شد.
  • تا روز دوم پس از جراحی زیبایی بایستی غذاهای آبکی مانند سوپ و آش استفاده کنید.
  • تا حداقل دو هفته از فشار آوردن روی فک و چانه خودداری کنید.
  • تا سه هفته فعالیت شدید انجام ندهید.
  • بین 5 تا 7 روز بعد می‌توانید فعالیت‌های عادی را از سر بگیرید.
  • پس از یک ماه نتیجه تقریبی عمل جراحی فتوپلاستی ( جراحی پروتز چانه)مشخص می‌شود و تا سه ماه بعد نیز می‌توانید نتیجه نهایی را روی صورت خود ببینید