سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مجله پزشکی دکتر مهندس

میگرن تعادلی

 

وقتی نام میگرن به میان می آید همه به یاد سردرد می افتند اما در میگرن تعادلی علامت اصلی سردرد نیست. در میگرن تعادلی که به آن میگرن وستیبولار هم گفته می شود، علائم سیستم تعادلی یعنی سرگیجه و احساس عدم تعادل، علائم اصلی هستند. اگرچه احتمال وجود سردرد پس از آغاز علائم هم بالاست.

با علائم میگرن تعادلی آشنا شوید

میگرن تعادلی با ترکیبی از علائم زیر به طور معمول ظاهر می شود. این علائم عبارتند از:

?        علائم سردرد میگرنی به جز سردرد که دیرتر گاهی ظاهر می شود شامل:

o        تهوع

o        استفراغ

o        احساس زدن نبض در سر (این احساس به طور معمول بسیار شدید و در یک طرف سر است)

o        عدم تحمل نسبت به نور یا صدا و حتی گاهی بو

اما علائم برجسته که  میگرن تعادلی را افزایش می دهد، عبارتند از:

?        سرگیجه (منگی) که از چند ثانیه تا چند روز ممکن است به درازا انجامد

?        عدم توانایی در حفظ تعادل و ایستادن در یک جا

?        حساسیت به حرکت و بدتر شدن بیشتر علائم با تحرک

اگرچه علائم شنیداری و گوش با میگرن تعادلی بسیار زیاد است مانند وزوز گوش، احساس گرفتگی گوش یا تحت فشار بودن گوش؛ اما اگر کاهش قدرت شنوایی وجود دارد، باید به وجود همزمان یک بیماری دیگر در سیستم شنوایی گوش داخلی یا بیمار منییر (Meniere) شک کرد.

اگر به طور خلاصه علائم یک حمله میگرن تعادلی را برشماریم، بدین ترتیب است که فرد ترکیبی علائم زیر را احساس می کند:

?        سرگیجه و مشکلات تعادلی

?        دیدن اورا (تصاویر یا نورهای غیرواقعی مانند ابتدای سردرد میگرن)

?        حساسیت به نور و تحرک

در واقع، وجود این علائم با یا بدون سردرد امکان وجود میگرن تعادلی را مطرح می کند.

آشنایی با علل میگرن تعادلی

میگرن تعادلی هم مانند سایر انواع میگرن پایه های ژنتیک و وراثتی دارد. اگرچه هنوز دلایل پیدایش علائم میگرن تعادلی، هنوز به خوبی مشخص نیست اما به دلیلی نامعلوم زنان بیش از مردان دچار این بیماری می شوند. جالب است که در زنان  با نزدیک شدن به زمان پریود، علائم میگرن تعادلی و دفعات بروز حملات بیشتر و بدتر می شود.

برخی از افراد مبتلا به میگرن تعادلی با برخی تغییرات، دچار حملات این بیماری می شوند. برخی از این عوامل تحریک عبارتند از:

?        اختلال در خواب هم کم خوابی، هم خواب زیاد

?        پریود بانوان

?        برخی از غذاها مانند شکلات یا پنیر

تشخیص میگرن تعادلی

متاسفانه برخی افراد همزمان با سایر علائم سرگیجه و عدم حس تعادل را تجربه نمی کنند و این امر تشخیص بیماری میگرن تعادلی را، سخت می کند. به طور کلی، گوش دادن به شرح حال بیمار مهم ترین راه تشخیص بیماری میگرن تعادلی است.

درمان میگرن تعادلی

نخستین قدم برای درمان میگرن تعادلی، پیدا کردن عامل محرک است. فرد باید شیوه زندگی خود را طوری تغییر دهد که کمتر امکان برخورد با عوامل محرک میگرن تعادلی وجود داشته باشد.

میگرن تعادلی مانند سایر انواع میگرن با اختلالات اضطرابی و افسردگی همراه است و شاید داروهای درمان این عوارض (ضدافسردگی ها و داروهای ضداضطراب)، در کاهش علائم و حملات موثر باشند.

دکتر علی کوهی

سئو سایت پزشکی

 

 


هزینه جراحی غده هیپوفیز چقدر است؟

 

  

یکی از راه‌های درمانی تومور هیپوفیز درمان از طریق جراحی است. به دلیل اهمیت این غده و نقش‌ آن در بدن چنین جراحی‌هایی سنگین و پیچیده خواهد بود. برای اطلاع از هزینه‌ جراحی غده هیپوفیز ابتدا لازم است، با انواع جراحی‌هایی که در بهبود وضعیت آن نقش دارند، آشنا شوید. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات مفیدی در این زمینه خدمت شما عزیزان ارائه دهیم.


جراحی تومور هیپوفیز چیست؟

رایج‌ترین شیوه درمانی تومور هیپوفیز جراحی‌هایی است که توسط متخصصان جراحی این غده به انجام می‌رسد و گاهی می‌تواند تنها راه بهبود وضعیت بیمار باشد. این جراحی‌ها انواع گوناگونی دارد که در ادامه این بخش با آن‌ها آشنا می‌شوید.

 ما به شما توصیه می‌کنیم با مراجعه به بخش نوبت‌دهی و دریافت تایم ویزیت، به کلینیک قاعده جمجمه و هیپوفیز ایران و دکتر محمد صمدیان مراجعه نمایید تا با مشورت و معاینه شدن توسط بهترین متخصص جراحی مغز و اعصاب تهران، در رابطه با شیوه عمل تومورهای این بخش و هزینه جراحی غده هیپوفیز اطلاعات کاملی بدست آورید.

چگونه نوع جراحی تومور هیپوفیز مشخص می‌شود؟

پزشک با بررسی نتایج آزمایش‌ها، مصاحبه با بیمار و معاینه جسمی به ویژگی‌ها و نکات زیر پی برده و براساس چنین مسائلی نوع جراحی‌ها را تعیین می‌کند که در هزینه جراحی هیپوفیز موثر است.

1.     آیا هورمون‌ها به گونه‌ای تولید می‌شوند که دارو قادر به مدیریت و کنترل آن‌ها نیست؟

2.     فشار بر روی غده هیپوفیز و سایر بخش‌های سیستم عصبی، باعث بروز مشکلات سلامتی شده است؟

3.     با وجود درمان‌های قبلی مانند استفاده از دارو و یا عمل‌های جراحی، تومور غده هیپوفیز همچنان در حال رشد است؟

انواع جراحی تومور هیپوفیز چه مواردی است؟

همان‌طور که تا به این‌جا متوجه شده‌اید، هزینه جراحی غده هیپوفیز زمانی مشخص می‌شود که شیوه عمل آن تعیین شود. رایج‌ترین انواع عمل‌هایی که در جهت بهبود چنین غده‌ای صورت می‌گیرند، عبارتند از:

1.     جراحی اندوسکوپیک اندونازال برای درمان تومور هیپوفیز

این روش کم تهاجمی، جراحان مغز و اعصاب را قادر می سازد تا بدون برش دادن صورت و جمجمه، تومورها و ضایعات را از طریق بینی و سینوس‌ها بردارند. همچنین، می‌توانند به مناطقی از مغز دسترسی پیدا کنند که در جراحی‌های سنتی امکان‌پذیر نیست.

·         روش انجام جراحی اندوسکوپیک اندونازال چگونه است؟  

جراحان مغز و اعصاب این جراحی‌ها را با استفاده از آندوسکوپ، دستگاهی مجهز به دوربین فیلمبرداری با وضوح بالا انجام می‌دهند. برای برداشتن تومور یا نمونه برداری، آن‌ها ابزار خاصی را به آندوسکوپ متصل می‌کنند.

·         مزایای جراحی اندوسکوپیک اندونازال چیست؟  

مزیت‌های چنین جراحی‌هایی بسیار است به همین دلیل هزینه جراحی هیپوفیز با این روش به هر ترتیبی که باشد، ارزش درمان از طریق این راه را دارد. این مزایا عبارتند از:

o       درد کمتر و بهبودی سریع‌تر خواهد بود.

o       جای زخم پس از عمل باقی نمی‌ماند.

o       بیمار در صورت لزوم می‌تواند پرتودرمانی را بلافاصله بعد از جراحی آغاز کند.

 

2.     جراحی نوروآندوسکوپیک

نوروآندوسکوپی یک روش کم تهاجمی است که در آن جراحان مغز و اعصاب، تومور هیپوفیز را از طریق یک سوراخ کوچک (به اندازه یک سکه) در جمجمه یا از طریق دهان و بینی بر می‌دارند. این روش نیز ویژگی‌هایی شبیه به جراحی قبلی دارد.

3.     کرانیوتومی

نوع دیگری از جراحی برای برداشتن تومور هیپوفیز، کرانیوتومی نام دارد. این روش شامل ایجاد یک برش در پوست سر بیمار و برداشتن یک تکه استخوان از جمجمه است. سپس جراح مغز و اعصاب می‌تواند تومور را پیدا کرده و بردارد. در پایان، جراح استخوان را جایگزین کرده و برش را می‌بندد.

حرف آخر هزینه جراحی هیپوفیز

همان‌طور که پس از مطالعه این بخش متوجه شده‌اید، روش‌های گوناگونی وجود دارد که در هزینه جراحی هیپوفیز تاثیرگذار هستند. شما می‌توانید با مراجعه به «کلینیک جامع قاعده جمجمه و هیپوفیز ایران با مدیریت دکتر محمد صمدیان، یکی از برترین متخصصان جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات در تهران» در رابطه با هزینه‌ها اطلاعات بیش‌تری بدست آورید.

در آخر توصیه می‌کنیم با بازدید از بخش‌های دیگر سایت و بخش نوبت‌دهی و یا تماس با ما سوالات و مشکلات خود را مطرح نمایید.

منابع

https://www.hopkinsmedicine.org/neurology_neurosurgery/centers_clinics/pituitary_center/pituitary-tumor/treatment/surgery.html

 


چه زمانی لاپاراسکوپی انجام میشود

چه زمانی لاپاراسکوپی انجام می‌شود؟

برای تکمیل بررسی علل ناباروری در زن، در اغلب موارد لاپاراسکوپی تشخیصی صورت می‌گیرد. به‌طورکلی‌، این عمل را پس‌ از بررسی‌های دیگر ناباروری انجام می‌دهند. امّا اگر درد یا مشکلات ‌دیگری مثل سابقه یک عمل جراحی وجود داشته باشد بایستی ‌لاپاراسکوپی را حتی قبل از انجام دیگر اقدامات تشخیصی ناباروری انجام داد.

عمل لاپاراسکوپی چیست  

عمل لاپاراسکوپی چگونه انجام می‌شود؟

عمل لاپاراسکوپی یک جراحی کوچک است که تحت بیهوشی عمومی صورت می‌گیرد  این عمل در مرکز جراحی محدود غزال انجام می شود که ضمن بیهوشی پزشک با استفاده از یک سوزن مخصوص مقداری گاز دی‌اکسیدکربن یا اکسیدنیترو یا هوا را به داخل شکم وارد می‌کنند. این گاز باعث ایجاد یک فضای کافی در زیر جدار شکم و همچنین بالا راندن روده‌ها شده و امکان مشاهده راحت‌تر اعضای تناسلی لگن را فراهم می‌آورد و بعد از تزریق گاز، سوزن خارج می‌شود. یک وسیله مخصوص به نام لاپاراسکوپ (دوربین مینیاتوری که به شکل لوله ‌باریکی است) از طریق یک برش کوچک زیر ناف وارد شکم می‌گردد و با ایجاد برش نازک دیگری در زیر شکم، پزشک وسیله باریک دیگری را وارد می‌کند تا بوسیله آن اندام‌های داخل شکم را بلند کرده و پشت و اطراف آن را مورد بررسی قرار دهد. طول این برش‌ها بین 5/0 تا 5/1 سانتی متر می‌باشد.  همچنین همزمان یک ماده حاجب از طریق دهانه رحم به‌داخل رحم و لوله‌ها تزریق می‌شود تا باز بودن یا انسداد لوله‌های رحمی تشخیص داده شود.

اگر پزشک در حین لاپاراسکوپی مشکلی را مشاهده کند با استفاده از یک وسیله جراحی مخصوص که از طریق برش کوچک دیگری در زیر شکم، وارد حفره لگن می‌شود، می‌تواند در همان زمان آن را اصلاح نماید.

 

 مزایای انجام عمل لاپاراسکوپی چیست؟

یکی از عمده‌ترین فواید لاپاراسکوپی علاوه بر تشخیص دقیق ‌بیماری این است که می‌توان در همان زمان به کمک عمل لیزر لاپاراسکوپی درمانی، آن ضایعه را ترمیم و اصلاح نمود. در اغلب موارد لاپاراسکوپی ‌این اطمینان را به زن می‌دهد که او سالم است و از شانس خوبی برای‌ باردار شدن دارد‌. در مقایسه با عمل جراحی باز این روش دارای مزایای بسیار است.

به عنوان مثال: کاهش درد، کاهش زمان بهبودی، کاهش چسبندگی، صرفه جویی در هزینه، کاهش خونریزی و احتمال عفونت و کاهش زمان بیهوشی به علت مدت زمان کوتاه‌تر انجام عمل. انجام این عمل ممکن است چه عوارضی داشته باشد؟ پس از عمل، بیمار بایستی 2 تا 4 ساعت استراحت کند تا اثرات داروهای بیهوشی خنثی گردد. بیمار می‌تواند همان روز مرخص شده و به ‌منزل برود و 2 تا 3 روز بعد هم کارهای معمول خود را از سر گیرد. همچنین بیمار می‌تواند فعالیت‌ جنسی را پس از یک هفته و یا بسته به نظر و توصیه پزشک ‌خود شروع نماید. ممکن است بیمار پس از عمل احساس ناراحتی مختصری داشته‌باشد.

همچنین در روش لاپاراسکوپی فرد خیلی سریع تر به زندگی روزمره و محل کار خود باز می گردد در تجربه ذکر شده توسط دکتر موسی زاده برخی همکاران جراح که توسط ایشان تحت عمل لاپاراسکوپی کیسه صفرا قرارگرفته بودند روز بعد وارد اتاق عمل شده و اقدام به جراحی بیماران خود کرده بودند.


تغییر شکل بینی بدون جراحی

اصلاح فرم بینی با تزریق فیلر

 

در دوره ای زندگی می کنیم که زیبایی و زیبا شدن چهره و اندام خیلی برای انسان ها بسیار با اهمیت می باشد و آنها با تغیر سبک زندگی و ورزش و در مواردی جراحی های مختلف تلاش می کنند تا زیباتر دیده شوند. همه ما هم خودمان یا اطرافیانمان تجربیاتی مانند اینها داشته ایم. در کنار جراحی های زیبایی یک سری اقدامات زیبای توسط پزشک های متخصص انجام می شود که به زیباتر شدن پوست و چهره کمک کرده و دردسرهای جراحی هایی مثل عمل زیبایی بینی را هم ندارند. به عبارتی این کارهای شبیه ادیت کردن چهره و بهبود شرایط فعلی شان می باشند. تا چند سال گذشته اگر قصد تغییر شکل بینی را داشتید تنها راه آن عمل جراحی بینی بود و گزینه های دیگری جز عمل نداشتید اما پیشرفت هایی که امروزه در حوزه زیبایی، صورت گرفته است با استفاده از پرکننده های تزریقی، این امکان برای افراد فراهم کرده تا بدون پذیرفتن عوارض جراحی و مشکلات بعد از آن به نتیجه مطلوب خود در کمتر از 15 دقیقه برسند.

 

بدین منظور پزشک با استفاده از ژل های اسید هیالورونیک که برای افزایش حجم لب و گونه ها استفاده می شود، منحنی ها، برآمدگی ها و فرورفتگی های روی بینی را اصلاح کند.

 

اصلاح فرم بینی با تزریق فیلر چگونه انجام می‌شود

 

از تزریق فیلر در بینی چه می دانید؟

 

یکی از اقداماتی که امروزه توسط پزشک پوست و مو انجام می شود،  تزریق فیلر بینی است. فیلرها از ماده های پرکننده می باشند که کاربردهای زیادی در جراحی زیبایی دارند. تزریق فیلر اغلب در عمل های زیبایی مانند برجسته کردن گونه و لب، رفع چروک صورت و مواردی مانند این ها استفاده می شود. یکی از کاربردهای دیگر فیلر در زیبایی، استفاده از آن برای اصلاح کردن فرم بینی است، بدون اینکه به جراحی باز برای بینی نیاز باشد.

 

کاربرد تزریق فیلر در بینی

 

همواره روش های غیرتهاجمی زیبایی و بدون خونریزی بیشتر مورد استقبال هستند و طبیعی است که در این روش ها زمان نقاهت بیمار کمتر و روند بهبودش سریع تر خواهد بود. البته که این روش ها هم ارزان تر هستند و هم عوارض و درد کمتری دارند. یکی از این اقدامات تزریق فیلر برای رفق نواقص و لیفت بینی می باشد. بسیاری از متخصصین معتقدند که بسیاری از عمل های زیبایی بینی غیرضروری هستند و به جای آن می توان از روش راحت تر و ارزانی مثل تزریق فیلر استفاده کرد.

 

با وجود اینکه اصلاح فرم بینی با تزریق فیلر جزو ساده‌ترین روش‌های انجام این کار به شمار می‌رود، اما این دلیل نمی‌شود که بدون آگاهی برای انجام این کار اقدام کنید. در برخی از تبلیغات زرد نوشته شده است که تزریق فیلر، ظرف ده دقیقه زیبایی دلخواه را برای بینی ایجاد می‌کند. اما در این تبلیغات چیزی از حساسیت‌ها نسبت به فیلر و دفورمیتی‌هایی که با این روش قابل درمان است، گفته نمی‌شود. بنابراین لازم است برای استفاده از هر یک از روش‌های اصلاح فرم بینی با یک پزشک متخصص در این زمینه مشورت کنید.

 

دکتر مهدی سزاوار متخصص جراحی دهان، فک و صورت هستند. ایشان به صورت تخصصی در حوزه رینوپلاستی فعالیت دارند و با انواع روش‌های انجام این کار آشنا هستند. بنابراین می‌توانند بهترین راهنما برای شما در این زمینه باشند. همچنین در صورتی که شما کاندیدای مناسبی برای اصلاح فرم بینی با تزریق فیلر باشید، دکتر سزاوار با مهارت کامل فیلر را در نقاط صحیح تزریق می‌کند و بهترین نتیجه را ایجاد خواهد کرد. برای رزرو نوبت یا مشاوره با دکتر سزاوار می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی موجود در سایت اقدام کنید.


خطر آنوریسم مغزی چیست؟

 

مقدمه خطر آنوریسم مغزی 

علل ایجاد آنوریسم مغزی چیست؟ 

علائم پارگی آنوریسم مغزی چیست؟

خطر آنوریسم مغزی چگونه کاهش می‌یابد؟

جراحی باز، میکروواسکولار (microvascular)

جراحی اندوواسکولار (Endovascular therapy)

انحراف جریان (flow diversion)

حرف آخر خطر آنوریسم مغزی

منابع

مقدمه خطر آنوریسم مغزی

آنوریسم مغزی Brain Aneurysm))، برآمدگی در رگ خونی مغز است. این برآمدگی‌ها می‌توانند در اثر پارگی باعث خونریزی شوند؛ بدین ترتیب، سکته مغزی را ایجاد می‌کنند. همین مسئله خطر آنوریسم مغزی را به وضوح نشان می‌دهد. آنوریسم‌های پاره شده می‌توانند تهدیدی برای حیات محسوب شوند و برای درمان به مراجعه به جراح آنوریسم نیازمند هستند. در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در رابطه با این اختلال خدمت شما ارائه نماییم.


علل ایجاد آنوریسم مغزی چیست؟

برخی از افراد به دلیل ضعف رگ‌های خونی به دلایل مادرزادی به آنوریسم مبتلا می‌شوند. بروز چنین اختلالی در کودکان نادر بوده و بیش‌تر به دلیل فرسودگی رگ‌ها در اثر گذر عمر به وجود می‌آید. گاها عفونت‌ها نیز می‌توانند آن را ایجاد کنند. عوامل بسیاری وجود دارند که به خطر آنوریسم مغزی را می‌افزایند. برخی از این موارد عبارتند از:

1.     سیگار کشیدن

2.     فشار خون بالا

3.     سابقه خانوادگی

4.     سن بالای 40 سال

5.     جنسیت مونث

6.     اختلالاتی همچون سندرم Ehlers-Danlos، سندرم مارفان، دیسپلازی فیبروموسکولار و...

7.     مصرف مواد مخدر، به ویژه کوکائین

8.     مصرف بیش از حد الکل

9.     عفونت

10.ضربه شدید به سر

علائم پارگی آنوریسم مغزی چیست؟

خطر آنوریسم مغزی در زمان پارگی افزایش می‌یابد. در نتیجه به درمان فوری نیازمند خواهد بود. مهم‌ترین علامت آن نیز سردرد شدید است؛ اما، علائم دیگری نیز دارد که عبارتند از:

1.     گرفتگی گردن

2.     خواب آلودگی

3.     سرگیجه یا مشکل در تعادل

4.     اختلال گفتاری

5.     ضعف یا بی‌حسی در دست و پا

6.     حمله قلبی

در صورت بروز چنین علائمی، توصیه می‌کنیم با مراجعه به «کلینیک جامع قاعده جمجمه و هیپوفیز ایران با مدیریت دکتر محمد صمدیان، یکی از برترین متخصصان جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات در تهران» هرچه سریع‌تر روند درمانی خود را آغاز نمایید.

خطر آنوریسم مغزی چگونه کاهش می‌یابد؟

جراحی آنوریسم درمانی برای این اختلال است که در زمان پارگی و یا قبل از بروز این اتفاق برای درمان به کار گرفته می‌شود.

جراحی باز، میکروواسکولار (microvascular)

در طی این روش، جراح آنوریسم یک شکاف کوچک در جمجمه شما ایجاد می‌کند تا به آنوریسم مغزی برسد. پزشک، یک گیره کوچک فلزی را به پایه آنوریسمها متصل می‌نماید تا آن را جدا کند. این قطعه، جریان خون به آنوریسم را قطع می‌کند.

مدت زمان لازم برای بهبود پس از چنین عملی، برای آنوریسم‌های پاره شده چند هفته الی چند ماه بوده و برای آنوریسم‌های غیرگسیخته معمولا 2 تا 4 هفته خواهد بود.

جراحی اندوواسکولار (Endovascular therapy)

در این روش کاهش خطر آنوریسم مغزی جراح نیازی به ایجاد برش و سوراخ در جمجمه ندارد؛ در عوض، پزشک کاتتر (یک لوله انعطاف پذیر) را وارد رگ خونی می‌کند. سپس درون بیرون‌زدگی آنوریسم را به وسیله سیم‌هایی از جنس پلاتین پر می‌نماید.

انحراف جریان (flow diversion)

در این شیوه درمانی آنوریسم مغزی، کاتتر درون رگ خونی قرار می‌گیرد و استنت لوله مانند، جریان خون را هدایت می‌کند.

حرف آخر خطر آنوریسم مغزی

همان‌طور که با مطالعه این مطلب دریافتید، روش‌های درمانی مختلفی برای بهبود خطر آنوریسم مغزی وجود دارد. شما می‌توانید از طریق مشورت با جراح آنوریسم از بهترین گزینه‌های درمانی مناسب خود براساس آناتومی عروق، اندازه، محل قرارگیری آنوریسم‌ و ... اطلاع یابید.

در آخر شما را به بازدید از بخش‌های دیگر سایت دکتر صمدیان دعوت می‌نماییم. در صورت بروز هرگونه مشکل می‌توانید با ما تماس حاصل فرمایید.

 

منابع

https://bafound.org/about-brain-aneurysms/brain-aneurysm-basics/risk-factors/

https://www.munsonhealthcare.org/stroke/cerebral-aneurysm/risks-and-symptoms-of-a-brain-aneurysm

https://www.aans.org/en/Patients/Neurosurgical-Conditions-and-Treatments/Cerebral-Aneurysm

 


کاربرد ماموگرافی در تشخیص سرطان پستان

کاربرد ماموگرافی در تشخیص سرطان پستان

ماموگرافی یک نوع تصویربرداری تخصصی از بافت پستان است که در آن از اشعه ایکس با دوز پایین برای بررسی بافت سینه استفاده می‌شود. رادیوگرافی اشعه ایکس از پستان ابزاری برای کشف زودرس سرطان‌های غیرقابل لمس پستان است. این روش عکسبرداری می‌تواند سرطان پستان را قبل از آن که توده قابل لمس شود، شناسایی نماید .
ماموگرافی دو نوع دارد یک نوع ماموگرافی برای غربالگری و دیگری برای تشخیص به کار می رود.
ماموگرافی می تواند ناهنجاری های کوچکی در بافت پستان را مشخص کند. درواقع یکی از مزیت های این روش به عنوان غربالگری، تشخیص تومور در زمانی است که اندازه آن کوچک است.
در عکس حاصل از این روش، چربی به رنگ خاکستری دیده می شود، بافت پستانی که متراکم تر است، سفید به نظر می رسد. ذرات ریز کلسیمی و وتوده های خوش خیم یا غیرسرطانی و نیز توده های بدخیم یا سرطانی نیز سفید دیده می شوند.

ماموگرافی در تشخیص سرطان پستان

ماموگرافی چیست؟

ماموگرافی یک تصویربرداری پزشکی تخصصی است که از سیستم اشعه ایکس با دوز پایین برای مشاهده داخل سینه ها استفاده می کند. تست ماموگرافی موسوم به ماموگرام، در تشخیص زودرس بیماری های پستان به زنان کمک می کند. اشعه ایکس (رادیوگرافی) یک آزمایش پزشکی غیرتهاجمی است که به پزشکان در تشخیص و معالجه بیماری کمک می کند. در تصویربرداری با اشعه ایکس، بخشی از بدن در معرض دوز کمی از پرتوهای یونیزه کننده قرار می گیرد تا عکس هایی از داخل بدن تولید شود. پرتوهای ایکس قدیمی ترین و متداول ترین شکل تصویربرداری پزشکی می باشند.

ماموگرافی چگونه انجام می شود؟

یونیت ماموگرافی جعبه مستطیل شکلی است که از یک لوله برای تولید اشعه ایکس برخوردار است. این یونیت به طور انحصاری برای معاینه پستان با اشعه ایکس مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه شامل بخشی است که پستان را نگه داشته و تحت فشار قرار می دهد تا تصاویری از زوایای مختلف به دست آید.

اشعه های ایکس نوعی امواج نوری یا رادیویی هستند. اشعه ایکس می تواند از هر چیزی از جمله بدن انسان عبور کند. به محض اینکه اشعه ایکس بخشی از بدن را مورد بررسی قرار می دهد، پرتوی کوچکی از بدن عبور کرده و یک تصویر روی فیلم عکاسی ضبط می نماید.

قسمت های مختلف بدن اشعه ایکس را در درجات مختلفی جذب می نمایند. استخوان متراکم میزان زیادی از اشعه را جذب می کند، در حالی که بافت های نرم مانند ماهیچه ها، چربی ها و ارگان های بدن اجازه می دهند تا اشعه بیشتری از آنها عبور کند. در نتیجه، استخوان ها بر روی اشعه ایکس سفید رنگ ظاهر می شوند، بافت های نرم به صورت سایه های خاکستری و هوا سیاه رنگ نشان داده می شود.

در ماموگرافی، لوله اشعه ایکس تصویری از کنار و بالای پستان فشرده ثبت می نماید. در توموسنتز پستان، تیوب اشعه ایکس روی پستان حرکت کرده و چندین تصویر از زوایای مختلف ثبت می نماید. اغلب تصاویر اشعه ایکس فایل های دیجیتالی هستند که به صورت الکترونیکی ذخیره می شوند و برای تشخیص و مدیریت بیماری به راحتی در دسترس هستند.

سرطان سینه یکی از شایع ترین علل مرگ در بین زنان است. متأسفانه بسیاری از افراد جامعه نسبت فواید انجام معاینات فیزیکی و تصویربرداری دوره ای ماموگرافی به منظور تشخیص زودهنگام سرطان پستان آگاه نیستند. توصیه ما این است که در صورتی که در خانواده خود سابقه ابتلا به سرطان سینه دارید و یا توسط پزشک خود در گروه پر خطر از نظر ریسک ابتلا به این سرطان قرار گرفته اید ، انجام تصویربرداری های دوره ای ماموگرافی را جدی بگیرید و حداقل سالی یک بار به منظور انجام معاینات به پزشک متخصص خود مراجعه کنید.

برای آگاهی بیشتر در خصوص سرطان پستان ، روش های تشخیص و درمان آن می توانید به سایر مقالات وبلاگ مراجعه کرده یا صفحه اینستاگرام دکتر موسی زاده ، متخصص جراحی پستان (با آدرس @Drmoussazadeh) را دنبال کنید.


چرا پوست بینی بعد از جراحی زیبایی بینی چرب می شود

دلایل چرب شدن بینی بعد از جراحی بینی

واکنش بینی شما نسبت به یک تروما که در حال حاضر از بین رفته است چیز عجیبی نیست. این تروما یک واکنش محافظتی ایجاد کرده است که شامل ترشح از غدد چربی می شود. بینی شما بعد جراحی حداقل به مدت یک هفته پاندپیچی می شود. این باعث می شود که منافذ پوست بسته شود در نتیجه پوست چربی هایی تولید می کند که شما به مدت یک هفته نمی توانید آنها را تمیز کنید. مطمئن باشید که این شرایط موقتی است و با فروکش کردن ورم بینی از بین خواهد رفت.

کنترل چربی بینی بعد از جراحی بینی

محصولات متعددی برای درمان چربی بیش از حد پوست تولید شده که در داروخانه ها موجود است. یک متخصص پوست می تواند توصیه های خوبی برای درمان چربی پوست و آکنه به شما ارائه کند. وقتی که باندپیچی و اسپلینت بینی برداشته شد با یک تونر ساده می توانید به آرامی و طور منظم پوست بینی خود را پاک کنید. اما باید به خاطر داشته باشید پوست خود را فشار ندهید و محکم نمالید. بعضی از لایه بردار ها هم می توانند برای این شرایط مناسب باشد اما از مصرف بیش از حد آن باید خودداری کنید چون پوست بینی بعد از جراحی خیلی حساس می شود.

در واقع این خیلی مهم است که از هر گونه درمانی که شامل فشار دادن بینی می شود خودداری کنید. حتی از نوارهایی که برای جذب چربی بینی و باز کردن منافذ پوست چرب طراحی شده است حداقل تا سه ماه باید اجتناب شود. مهم ترین مساله این است که به خاطر داشته باشید که بینی شما جراحی شده است و احتیاج به درمان و مراقبت دارد.

تقریبا یک ماه بعد از جراحی، می توان از پیلینگ های نرم و مناسب برای بعد از جراحی بینی استفاده کرد تا منافذ پوست باز شود.

دلایل چرب شدن بینی بعد از عمل رینوپلاستی 

برای درمان چرب شدن بینی پس از عمل جراحی چه کارهایی می توانید انجام دهید ؟

تعدادی از محصولات به طور خاص برای درمان پوستهای چرب طراحی شدهاند و در دسترس هستند. یک پزشک میتواند درمورد روش مناسب مراقبت از پوست جهت کاهش چربی بینی و آکنه به شما کمک کند و مشاورههایی را ارائه دهد.هنگامی که نوارهای پانسمان برداشته میشوند، پاکسازی ملایم و منظم با یک تونر ساده کمک کننده است. اما این کار را باید با احتیاط، بدون مالش و ماساژ و با ملایمت انجام دهید.برخی از لایه بردارها برای استفاده مناسب هستند، اما از مصرف لایه بردارهای تهاجمی جلوگیری کنید، زیرا پوست میتواند در مراحل اولیه پس از عمل جراحی بینی بسیار حساس باشد.

در حقیقت، بسیار مهم است که از هر گونه درمان تهاجمی که موجب وارد شدن فشار به بینی میشود، جلوگیری گردد. حتی باید از مصرف نوارهایی که برای جذب چربی اضافی مورد استفاده قرار میگیرند و منافذ را باز میکنند حداقل برای مدت سه ماه پرهیز نمایید. مهم است که به یاد داشته باشید بینی شما تحت عمل جراحی قرار گرفته است و نیاز به مراقبت دارد.تقریباً یک ماه پس از عمل جراحی بینی میتوانید از برخی لایه بردارها استفاده کنید. برخی از لایه بردارهای مخصوص پوست وجود دارد که منافذ را باز میکنند، پوست را بهبود میبخشند و برای بینی که تحت عمل جراحی قرار گرفته است، مناسب هستند. قبل از شروع هرگونه درمان، چه در خانه و چه توسط متخصص پوست و زیبایی، جهت مشاوره، راهنمایی و توصیههای پس از عمل به پزشک جراح خود مراجعه کنید.

چرب شدن بینی بعد از عمل رینوپلاستی جزو عوارض طبیعی به شمار می‌رود که به علت‌هایی که در این مقاله بررسی کردیم، ایجاد می‌شود. اما مهم‌ترین نکته این است که بیماران برای از بین بردن این چربی از روش‌های نامتعارف و مضر استفاده نکنند. حتی در صورتی که قصد دارید زمانی که پانسمان و چسب وجود دارد، چربی پوست را از بین ببرید، حتما با پزشک متخصص در این زمینه مشورت کنید.

دکتر مهدی سزاوار متخصص جراحی دهان، فک و صورت هستند. ایشان پیش از جراحی مشاوره کامل به بیماران خود می‌دهند. همچنین پس از جراحی نیز در بازه‌های زمانی منظم با بیماران خود ملاقات می‌کنند و در دوران نقاهت نیز همراه آن‌ها خواهند بود. بنابراین می‌توانند درباره روش‌های مختلف از بین بردن چربی بینی بعد از رینوپلاستی آن‌ها را راهنمایی کنند. برای مشاوره یا رزرو زمان ملاقات حضوری با دکتر سزاوار می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی موجود در سایت ایشان استفاده کنید.


اتوپلاستی چیست

عمل جراحی زیبایی گوش (اتوپلاستی) چیست ؟

اتوپلاستی یا جراحی زیبایی گوش ، روشی است که در آن سایز و حالت گوش ها تغییر می یابد. نتایج عمل جراحی تغییر شکل گوش تا حد زیادی به تغییرات مورد نظر وابسته است؛ به هر حال این روش ها به طور کل موجب افزایش اعتماد به نفس و رفع مشکل گوش بزرگ ، مخصوصا در کودکان و نوجوانان می شود. اگر گوش ها برجسته و بیرون زده باشند، با بخیه زدن غضروف می توان لاله ی گوش را صاف و به سر نزدیک تر کرد. اگر یکی از گوش ها نسبت به دیگری بالاتر قرار گرفته باشد، توسط عمل زیبایی گوش می توان آن ها را نسبت به هم متقارن کرد. گوش هایی که بیش از حد بزرگ هستند را نیز می توان توسط جراحی پلاستیک گوش به تنهایی و یا به همراه سایر عمل های جراحی مربوط به گوش به اندازه ی متناسب درآورد. درمان درد گوش ناشی از جراحی زیبایی گوش معمولا با قرص های مسکن کنترل می شود.

عمل زیبایی گوش یا اتوپلاستی چیست

 

افراد مناسب برای جراحی زیبایی گوش

 

عمل جراحی زیبایی گوش یک روش کاملا منحصربفرد است و از طریق مشاوره با جراح زیبایی خود می توانید بهترین نتایج را کسب کنید. جراح زیبایی گوش قادر است بهترین روش جراحی مناسب برای شما و یا فرزندتان را پیشنهاد دهد.
عمل جراحی زیبایی گوش برای کودکانی مناسب است که:

از سلامت کامل برخوردار باشند و مبتلا به عفونت های مزمن درمان نشده ی گوش نباشند و درمان عفونت گوش برای ایشان انجام شده باشد .
به طور معمول 5 سال یا بیشتر سن داشته باشند، زمانی که غضروف گوش کودک برای اصلاح، به اندازه ی کافی مقاوم شده باشد.
بتواند به خوبی همکاری کرده و از دستورات پزشک پیروی کند.
بتواند در مورد احساساتش صحبت کند.
عمل جراحی زیبایی گوش برای نوجوانان و افراد بالغی مناسب است که:
• از سلامت کامل برخوردار باشند و مبتلا به بیماری های خاص که در بهبودی اختلال ایجاد می کنند، نباشد.
• سیگاری نباشد.
• افرادی که دارای دید مثبت هستند و دارای اهداف خاصی برای عمل جراحی گوش هستند.
روش مرسوم عمل گوش شامل بخیه زدن غضروف گوش های برجسته و بیرون زده و درنتیجه جمع شدن آن به سمت سر فرد می باشد. این کار باعث می شود که فرد احساس داشتن ظاهری زیباتر و طبیعی تر را تجربه کند.
اتوپلاستی ترمیمی به رفع اختلالات گوش که در اثر آسیب به گوش و یا به طور مادرزادی ایجاد شده اند، کمک می کند. در زیر به برخی از اختلالات گوش که می توان آن ها را توسط عمل جراحی اتوپلاستی ترمیمی برطرف کرد، اشاره شده است:

آمادگی قبل از عمل جراحی زیبایی گوش
آمادگی برای انجام عمل جراحی گوش شامل موارد زیر است:
• تست های آزمایشگاهی و یا سنجش بالینی
• مصرف داروهای خاص و یا تنظیم داروهای فعلی
• ترک سیگار
• پرهیز از مصرف آسپیرین، داروهای ضدالتهاب و مکمل های دارویی به دلیل افزایش خطر خونریزی

 

روش انجام عمل جراحی گوش


اتوپلاستی یا عمل جراحی زیبایی گوش، به منظور تغییر شکل یک یا هر دو گوش به کار می رود. افرادی که از سایز، شکل و یا محل گوش خود ناراضی هستند، می توانند با این عمل جراحی سرپایی، ظاهر خود را بهبود بخشند. اتوپلاستی همچنین کوچک کردن لاله ی گوش و جراحی گوش گل کلمی (گوش کشتی گیران) را نیز شامل می شود تا پوست و غضروف اضافه برداشته شود. به دلیل این که زیبایی گوش یکی از ویژگی های برجسته ی صورت است، بسیاری از افراد پس از انجام این عمل با داشتن ظاهری متناسب تر، اعتماد به نفس بیشتری پیدا خواهند کرد.
توضیحات شکل: در شکل بالایی محل برش و در شکل پایینی شکل گوش، قبل و بعد از روش عمل جراحی زیبایی گوش نشان داده شده است.

 اکنون می‌دانید که اتوپلاستی چیست و چگونه باعث زیبایی ظاهر گوش‌های شما می‌شود. بنابراین می‌توانید در مورد انجام این عمل زیبایی راحت‌تر تصمیم بگیرید. دکتر مهدی سزاوار یکی از بهترین جراحان اتوپلاستی در تهران می باشند که متخصص جراحی دهان، فک و صورت هستند. ایشان سابقه خوبی در زمینه جراحی زیبایی گوش دارند. با مشاهده نتایج به دست آمده توسط بیماران قبلی، می‌توانید از روند کار ایشان اطلاع پیدا کنید. اگر همچنان در مورد


علت سنگینی پستانها و سفت شدن بافت سینه

طبیعی است که هنگامی که متوجه تغییر در پستانهایتان می‌شوید، احساس نگرانی کنید. تغییرات پستان بخش طبیعی از آناتومی زنان است. اگر در پستانهایتان احساس سنگینی کردید، احتمالا چیزی برای نگرانی وجود ندارد. به یاد داشته باشید که علت سنگینی پستانها یا علت سفت شدن بافت سینه به ندرت مربوط به سرطان است.

 

 

هفت دلیل اصلی سفت شدن سینه

در این مقاله به چند علت سنگینی پستانها که شایع‌تر هستند، می‌پردازیم.

 

علت سنگینی پستانها

 

1. تغییرات فیبروکیستیک پستانها

تغییرات فیبروکیستیک پستانها بسیار شایع است. نیمی از زنان در دوره‌ای از زندگی خود آن را تجربه می‌کنند. این وضعیت غیرسرطانی می‌تواند منجر به تغییرات مختلف در پستانها شود، مانند تجمع آب در بافت پستان. هنگامی که پستانهایتان متورم و پر از مایع می‌شود، سنگین‌تر از حالت معمول می‌شود.

 

این تغییرات می‌تواند در یک یا هر دو پستان اتفاق افتد. ممکن است هر ماه در دوره‌ی خاصی از چرخه رخ دهد یا از الگوی قابل تشخیصی پیروی نکند. در برخی موارد، ممکن است علائم مداومی داشته باشید

 

2. قاعدگی

درد و تورم پستانها اغلب از الگوی ماهانه‌ای پیروی می‌کنند که به وضوح با چرخه قاعدگی مرتبط است. این درد به‌عنوان درد چرخه‌ای شناخته می‌شود.

 

در روزهای قبل از پریود، سطح استروژن و پروژسترون به‌طور چشمگیری دچار نوسان می‌شود. استروژن و پروژسترون اندازه و تعداد غدد پستان را افزایش می‌دهند. همچنین باعث تجمع آب در پستانها می‌شوند که منجر به درد و سنگینی پستانها می‌شود.

 

3. بارداری

گاهی تورم پستانها یکی از اولین علائم بارداری می‌باشد. پستانها می‌توانند یک تا دو هفته بعد از لقاح شروع به متورم شدن کنند.

 

تورم به دلیل تغییرات هورمونی بدن اتفاق می‌افتد. این تغییرات هورمونی می‌توانند علت سنگینی پستانها و علت درد سینه باشند. همچنین ممکن است پستانهایتان بزرگ‌تر از معمول به نظر برسند.

 

 

دردهای سینه در بانوان

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم ؟


به خاطر داشته باشید که سفت شدن پستان و احساس سنگینی به ندرت نشان دهنده مشکل جدی در بدن است. بسیاری از مشکلاتی که سبب سفت شدن سینه ها می شوند ، به راحتی قابل درمان هستند. به عنوان مثال، عفونت های پستان در بسیاری از موارد با مصرف آنتی بیوتیک برطرف می شوند و یا درد ناشی از تغییرات فیبروکیستیک پستان به راحتی با مصرف داروهای مسکن کاهش پیدا می کند. با این حال در برخی موارد نادر، نیاز است به محض مشاهده علائم زیر در کنار سفت شدن سینه ها ، به پزشک و جراح متخصص پستان مراجعه کنید.

 

احساس توده های سفت و بدون درد در بافت سینه

قرمزی و تغییر رنگ در پستان ، نوک پستان یا هاله اطراف آن

احساس درد و سوزش در هنگام شیردهی

تب

صاف شدن یا فرو رفتگی نوک پستان

خروج خون یا مایعات رنگی از نوک پستان

احساس خستگی و ضعف شدید

 

علاوه بر این، در صورتی که در خانواده شما سابقه ابتلا به سرطان پستان وجود داشته است و یا قبلاً عمل های جراحی پستان را تجربه کرده اید، سریعاً به پزشک مراجعه کنید. دکتر فرهاد موسی زاده، جراح و متخصص پستان با سال ها تجربه در انجام انواع جراحی های زیبایی و درمانی پستان، می توانند به شما کمک کنند.


کیست برانکیال چیست و چرا به وجود می آید؟

 

کیست برانکیال چیست و چرا به وجود می آید؟

جنینی یکی از دوران بسیار حساس رشد و نمو هر انسان است. در این دوره سلول هایی که مانند اجزای اولیه هر انسان هستند شروع به تکثیر کرده، به تدریج اعضای گوناگون بدن را شکل می دهند. اگر در هر یک از مراحل تکثیر سلول ها یا تشکیل اعضای بدن یک ایراد کوچک رخ دهد به طور معمول در نوزاد متولد شده یا همان سال های ابتدای کودکی خود را به صورت یک عارضه چشمگیر نمایش می دهد.

کیست برانکیال هم یکی از همین عوارض است که به دلیل یک ناهنجاری در دوره جنینی شکل می گیرد و در این نوشتار بیشتر با آن آشنا می شوید:

 

کیست برانکیال چیست و چگونه تشکیل می شود؟

زمانی که کودک در رحم مادر در حال رشد است و دوران جنینی خود را سپری می کند، صورت و گردن به تدریج از 5 بلوک ساختاری اولیه شکل می گیرند. نام این بلوک های اولیه قوسهای برانکیال (branchial arches) است.

به طور طبیعی هر یک از این قوسها با یک شیار یا شکاف از قوس مجاور جدا شده است. در حالت عادی، با رشد قوس ها و شکل گرفتن صورت و گردن این شیارها رفع می گردند و صورت و گردن به اعضای به هم پیوسته تبدیل می شوند. اگر به هر دلیل این شکاف ها باقی بمانند و فضای خالی (سینوس) را به وجود آورند که رو به بیرون یا گاهی داخل باز می شود، به آن سینوس شکاف برانکیال یا به طور خلاصه سینوس برانکیال گفته می شود. در بیشتر مواقع مقداری مایع در سینوس ها تجمع می یابد. با تجمع مایع درون سینوس، به آن کیست برانکیال یا کیست شکاف برانکیال گفته می شود.

علائم کیست برانکیال

وقتی سینوس برانکیال به بیرون بدن دهان باز کرده است، به طور معمول به راحتی پس از تولد نوزاد مشاهده می شود. سینوس برانکیال در بیشتر موارد علامتی ندارد و قوام و حجم مایع ترشحی آن در نوزادان گوناگون، بسیار متفاوت است.

اگر درون شکاف از یک مایع پر شود و به گونه ای دهانه شکاف بسته شود، کیست برانکیال تشکیل می شود. کیست برانکیال گاهی در کودکی تشخیص داده نمی شود و در بزرگسالی خودنمایی می کند.

کیست برانکیال به طور معمول به صورت یک توده بدون علامت در هر جایی از گردن، از فک پایینی تا بالای استخوان ترقوه، در سمت راست یا چپ گردن ممکن است لمس شود. گاهی مایع موجود درون کیست عفونی شده و کیست که تا آن زمان هیچ علامتی نداشت، به یک توده دردناک و متورم تبدیل می شود.

درمان کیست برانکیال

یک عمل جراحی توسط  جراح گوش ، روش درمانی مناسب برای کیست برانکیال به شمار می رود. دکتر علی کوهی از پزشکان فوق تخصص در زمینه گوش در تهران  به شمار می روند. جهت دریافت مشاوره به پیج اینستاگرام ایشان مراجعه نمایید.

@drkouhi

Ref

https://www.childrenshospital.org/conditions-and-treatments/conditions/b/branchial-cleft